Telefon

+36 70 225 1664

Email

masszazs@bliss-masszazs.hu

Munkanapok

Hétfő/Szom. 08:00-20:00

Dinamikus Test-Terápia

Hórusz masszázs logó

A Hórusz masszázs egy kiemelkedően hatásos egésztesti akupresszúrás és ízület mobilizáló elemeket egyaránt tartalmazó mélyizom gyúrás. Fő célja a test vázszerkezeti/statikai, izomzati és energetikai egyensúlyának megőrzése, ill. azok elváltozásainak helyreállítása. Technikájának köszönhetően a mélyen fekvő, terhelt, fáradt izmokat dolgozza át, lazítja és nyújtja. A kezelés tehermentesíti a túlterhelt ízületeket és izmokat ezáltal enyhíti, megszünteti a fájdalmakat.

Hórusz masszázs logó

A kezelést ajánlom

  • Mozgásszervi problémák esetén
  • Hát-és derékfájdalmak
  • Sportsérülések
  • Ízületi fájdalmak
  • Fejfájás
  • Stressz oldás
  • Revitalizáció
  • Megelőzés, Rehabilitáció
Masszázs időtartama

60-120 perc

Masszázs Tatamin

Mint általában a keleti technikák esetében a masszázs a földön ill. tatamin történik.

Masszázs Ruhában

A masszázs ruhában történik, ajánlott a laza, könnyed öltözék viselése, de végezhető egy kendő, vagy törölköző segítségével is.

A Hórusz masszázs technikája rendkívül hatásos. Nem számít milyen testfelépítéssel rendelkezik az illető a technikának köszönhetően mindenki hasonló hatásfokkal kezelhető. Legyen az férfi, nő, átlagos testalkatú, vagy kemény kötésű. 

Árak

Idő Ár
60 Perc
6.000,-
90 Perc
9.000,-
120 Perc
12.000.-
Bérlet Ár
3 Alkalom
16.000,-
5 Alkalom
27.000,-
10 Alkalom
52.000.-

Hórusz Masszázsról bővebben

Hórusz masszázs

A Hórusz masszázs egy kiemelkedően hatásos egésztesti akupresszúrás és ízület mobilizáló elemeket egyaránt tartalmazó mélyizom gyúrás. Célja a test statikai, izomzati és energetikai egyensúlyának megőrzése, ill. azok elváltozásainak helyreállítása. A Hórusz masszázs több keleti masszázstechnika ötvözésével született meg. Alapját a Yumeiho, japán meridián masszázs képezi, melyet Saionji Masayuki prof. fejlesztett ki. Továbbá megtalálhatók benne a tibeti Satva Marga masszázs, Pránanadi energetikai gyógymód és a Thai masszázs elemei.

A masszázstechnikát Kúti Szabolcs dolgozta ki, én magam is tőle tanultam és nála szereztem oklevelem.

A Test

Statika, Izomzat

Hórusz masszázs- Fejfájás, nyakfájdalom kezekés
Hórusz masszázs- Hát-és derékfájdalmak kezelése
Hórusz masszázs- Mozgásszervi problémák

Az emberi test aszimmetrikus, azonban ennek mértéke nem mindegy. Ezért törekednünk kell a szimmetriára. Ha helytelenül használjuk testünk különböző részeit, azokat túlterheljük, minek következtében a test jelzést küld, többnyire fájdalom formájában. Amennyiben nem veszünk tudomást ezekről a jelekről időelőtti elhasználódás, kopás fájdalmas izomtúlműködés léphet fel.

Az ember mozgásszervi rendszere két fő részből áll: a vázrendszerből (mint statikai egység) és izomrendszerből (mint mozgató egység). A váz tartóelemként működik, míg az izmok a mozgást biztosítják. Viszont abban az esetben ha tartósan a természetestől nagyban eltérő testhelyzetben tartózkodunk (legyen az balesetből kifolyólag, munkahelyi ártalom, vagy megszokás) ahol a vázszerkezet nem tud hatékonyan működni, ott az izmoknak is be kell kapcsolódniuk az adott testhelyzet megtartásához.

Ebben a helyzetben az egyes izmok túlműködnek, merevvé, görcsössé válnak. Mivel az izom nem tud megpihenni, romlik a vérellátása, nő a szövetközi nyomás. Mindez pedig fájdalommal jár. A hétköznapi és csaknem népbetegség-szerű derék vagy hátfájás az esetek túlnyomó többségében a túlterhelt izmok fájdalma.

A túlműködő izmok negatív hatással vannak az ízületekre, porcokra is. Az izomzat feszülés hatására lerövidül, minek következtében az ízület is megfeszül és ezzel szűkül a mozgásterjedelme. A fellépő feszültség miatt az ízületi porcok hajlamosabbak a kopásra mivel nem termelődik elegendő ízületi folyadék, kenőanyag. Testünk egyre merevebbé válik, mozgásunk egyre korlátozottabb.

Mindez nagy problémát jelent a gerincnél. Ha a gerincmenti mély izomzat túlműködik az befolyásolja a csigolyák közti finommazgást és merevvé teszi az egész gerincet. Ennek hatására a porckorongok eldeformálódnak és nyomást gyakorolnak az idegekre, ami ismét fájdalommal társul.

Ahhoz, hogy a gerinc jól működjön, jó alapokon kell állnia. Itt jön képbe a medence-öv, csípő terület, mely kiemelt szerepet játszik a statikai egyensúly fenntartásában. Elég egy egyszerű lábsérülés, melyet természetes módon kímélünk, ezáltal terheljük a másik lábat, medencénk elbillen, minek következtében megváltozik a gerincet alátámasztó alap, melyet az izmoknak kell kompenzálni. A sérült láb ugyan meggyógyul, de az izomzata meggyengült, míg a másik láb izomzata lerövidült, így a medence nem billen vissza a természetes helyére és a feszültség továbbra is jelen van a testben.

Az eddigiek fényében talán érthető, miért fontos egy olyan komplex, mély, egésztest-gyúrás, amely újra képes felszabadítani a blokkolt ízületek mozgását, képes megszüntetni a fájdalmas izom feszüléseket és vissza tudja adni a mozgás örömét, segítve ezzel a belső harmónia megtalálását is.

Az akupresszúrás mélyizom gyúrás segítségével oldódnak a blokkolt, túlterhelt területek és erősödnek az egyensúly felborulása miatt elgyengült izmok/ízületek. A kezelés serkenti a vérkeringést, elősegíti az anyagcsere és az energia áramlásának szabad útját. Ezáltal beindul a szervezet öngyógyító képessége.


A Lélek

A Test Energetikája

Hórusz masszázs- stressz oldás
Hórusz masszázs- Stresszoldás

Az izomzat túlterhelésének másik nagyon gyakori oka a bennünket érő stresszhatások. Izmaink reagálnak a bennünket érő lelki, érzelmi, behatásokra. Stresszhelyzeteknek és érzelmi traumáknak elsősorban lelki jelei vannak, szorongást, feszültséget okoznak. Mindez viszont fizikai formában is megtestesül, mivel ezeket az emlékeket tárolják izmaink és az idő múlásával testi feszültséget, szorongást okoznak.

A magyarázatot erre a jelenségre nem szükséges az ezotériában keresni. Ösztönlények vagyunk és az élet egyes behatásaira ösztönösen reagálunk. Azt már mindenki megtapasztalta élete során, hogy a lelkiállapot változásai, fizikai elváltozásokat hoznak létre a testben. Stresszes szituációban megfeszülnek izmaink, szorongunk, veszélyeztetve érezzünk magunkat, ezért a test „ugrásra kész” állapotba vált. Mikor pedig biztonságban érezzük magunkat az izmaink ellazulnak, kihúzzuk magunkat, melyen és egyenletesen lélegzünk.

Az ember elméjében folyamatosan „ugrásra kész” állapotban van. Úgy érzi erre kényszeríti az élet, meg akar felelni a vélt vagy valós elvárásoknak, folyamatos félelemben él, tart a kudarctól, sikertelenségtől. A ma embere ritkán találja magát valós életveszélyben, mégis egy állásinterjú előtt vagy a volán mögött a dugóban állva hasonló folyamatok játszódnak le testünkben mintha az életünkért küzdenénk. Mindez hatással van izmainkra, melyek eltárolják mindezt az emléket. Ez főleg a megélt, de fel nem dolgozott belső feszültséget okozó élethelyzetekre igaz. Ilyen esetekben elég felidézni az adott emléket és a test, az izmok azonnal reagálnak.

Ezek a stresszhatások, szorongások lassan felhalmozódva hasonló terhelést eredményeznek izmainkra, mint a statikai aszimmetriából fakadó elváltozások.

“Hiszek a Hórusz masszázs hatékonyságában és szeretném minél több emberrel megismertetni ezt a csodálatos test-terápiát! Gyere és próbáld ki TE is!”

Hívj Bizalommal!